Hans’a kışla yolu gözüktü: Almanya ‘zorunlu askerliği’ geri istiyor

Steinmeier: Zorunlu Askerlik Hizmeti Savunucusuyum

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ZDF televizyonunda yaptığı açıklamada, “Zorunlu askerlik hizmetinin savunucusuyum; çünkü Avrupa’daki güvenlik durumunun değişmesi, bir savaşın yaşanması ve bundan çıkardığımız dersler, kendimizi daha iyi korumamız gerektiğini gösteriyor. Bu da ordunun personel donanımını kapsıyor.” ifadelerini kullandı.

2011 yılında Almanya’da askıya alınan zorunlu askerlik uygulamasının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini belirten Steinmeier, “Bu tartışmaya şimdi ihtiyacımız var. Eğer yeterli sayıda gönüllü asker bulunamazsa, daha önceki uygulamadan farklı bir zorunlu askerlik sistemine geri dönebilmeliyiz.” dedi.

Anayasa Mahkemesi Üyelerinin Seçimi

Meclis’te Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçilememesinin CDU ile SPD arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını ifade eden Steinmeier, bu durumun koalisyon hükümetine ve parlamentonun otoritesine zarar verdiğini belirterek, “Bu, en yüksek yargı organımızın otoritesi ve işleyişi açısından ciddiye alınması gereken bir mesele.” şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi’nin otoritesi ve işlevselliğinin korunması gerektiğini vurgulayan Steinmeier, “Aksi takdirde, ABD’de gördüğümüz gibi hukukun üstünlüğü tehlikeye girer. Henüz o noktada değiliz, ancak Anayasa Mahkemesi yargıçlarının seçiminin siyasi bir karar olduğunu kendimize sık sık hatırlatmalıyız. Bunu aşırı siyasallaştırmamalıyız çünkü sonuçta yargıçlar bir partinin temsilcileri değil, bağımsız hukukçulardır.” diye konuştu.

Almanya’nın son dönemdeki silahlanma politikalarına yönelik eleştirilere de değinen Steinmeier, “Almanya’nın sadece askeri güce güvenmeye karar verdiği yönündeki iddialar basit bir varsayımdır. Tekrar ediyorum, artık başka bir dönemdeyiz. 70’leri, 80’leri, 90’ları özleyebiliriz, ancak artık o dönemlerde yaşamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İnandırıcı Olmak İçin Askeri Güce İhtiyacımız Var”

Avrupa’yı koruyan güvenlik mimarisinin artık işlemediğini vurgulayan Steinmeier, “Kendimizi sadece askeriyeyle sınırlamıyoruz, ancak inandırıcı olmak için askeri güce ihtiyacımız var. Bu da dış politika ve diplomaside başarılı olmanın ön koşuludur.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Related Posts

‘Hanzala’ Gazze yolunda: Özgürlük Filosu İsrail ablukasını kırmak için yeniden harekete geçti

Özgürlük Filosu Koalisyonu, Gazze kuşatmasını kırmak için bu kez “Hanzala” (Handala) gemisiyle yola çıktı. Dün Sicilya’nın batısındaki Siraküza Limanı’ndan sloganlarla uğurlanan gemide, Avrupa Parlamentosu milletvekilleri Gabrielle Cathala ve Emma Fourreau’nun aralarında olduğu 16 aktivist var. İsrail’in haziran ayında “Madleen” gemisinde alıkoyup deport ettiği Yasemin Acar da ‘Hanzala’da yer aldı.

Orman alevlere teslim oldu, duman gökyüzüne ulaştı

Edirne’nin Keşan ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, havadan ve karadan söndürme çalışması başlattı.

Kulis | PKK silah bıraktı, bundan sonra ne olacak: Süreç “merdiven” usulüyle ilerleyecek

Kulis | PKK silah bıraktı, bundan sonra ne olacak: Süreç “merdiven” usulüyle ilerleyecek

Donald Trump selin vurduğu Teksas’ta

ABD’nin Tekas eyaletinde meydana gelen sel felaketinin ardından Başkan Donald Trump ve zevcesi Melania Trump, en çok etkilenen Kerrville bölgesini ziyaret etti. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı 120’yi aşarken, 160 kişi ise hâlâ kayıp. Kerr County …

Rusya’dan Ukrayna’da yabancı asker tepkisi: ‘Kabul edilemez’

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, yabancı askeri birliklerin Ukrayna’ya konuşlandırılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek “Bu konu bizim için aşırı derece önemli” dedi. Peskov, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarını dikkatle takip ettiklerini dile getirdi.

Suriye ve Suudi Arabistan, İsrail Parlamentosu’nda “normalleşiyor”

İsrail parlamentosu Knesset’te düzenlenen bölgesel güvenlik anlaşmasını ilerletme lobisinin ilk konferansı, bölgedeki trajik gerçekleri bir kez daha gözler önüne serdi. Suriyeli aktivist Şadi Martini ve Suudi gazeteci Abdülaziz Alkhamis’in de …