ChatGPT’nin yeni modelleri, oluşturulan metne filigran ekliyor

OpenAI’nin ChatGPT’si Metinlere Filigran Ekliyor!

Yapay zeka lideri OpenAI’nin popüler sohbet robotu ChatGPT’nin yeni sürümleri, ürettikleri metinlere benzersiz bir filigran eklediği ortaya çıktı.

Rumi Technologies araştırma ekibi, bu filigranların özellikle ChatGPT’nin makale gibi daha uzun metinler oluşturduğu zaman ortaya çıktığını keşfetti.

Bu filigran işlemi, Dar Kesintisiz Boşluk (NNBSP) gibi özel Unicode karakterleri içeren fakat normal boşluklardan ayırt edilebilen karakterler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu karakterler, üretilen metnin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu gösteren gizli bir işaret bırakıyor.

GİZLİ KARAKTERLERİ NASIL BULUNUR

Araştırmacılar, GPT-4o gibi eski ChatGPT modellerinde bu tür filigranların bulunmadığını belirtiyorlar.

Kullanıcılar, bu gizli karakterleri çeşitli çevrimiçi araçlar veya Sublime Text gibi gelişmiş metin düzenleyiciler kullanarak tespit edebilirler.

Bu özel karakterlerin metin içinde belirli bir düzen izlediği ve rastgele dağılmadığı gözlemlendi.

Bu durum, filigran işleminin OpenAI geliştiricileri tarafından bilinçli olarak gerçekleştirildiğini düşündürüyor.

Bu gelişme, OpenAI’nin yapay zeka tarafından üretilen görsellere filigran eklemeyi test etmeye başlamasından hemen sonra geldi.

FİLİGRANIN AMACI NEDİR

Metinlere eklenen filigranın ana amacı, içeriğin yapay zeka tarafından mı yoksa insan tarafından mı üretildiğini belirlemeye yardımcı olmaktır.

Ancak, bu yöntemin bazı kısıtlamaları vardır; kullanıcılar var olan filigranları öğrendikten sonra bunları kolayca kaldırabilirler.

Bir bul ve değiştir işlemiyle, metindeki özel Unicode karakterleri standart karakterlerle değiştirmek mümkündür.

Bu durum, özellikle ChatGPT’nin 31 Mayıs’a kadar öğrenciler için ücretsiz olduğu ve final projeleri ile ödevlerin yoğunlaştığı bu dönemde önem kazanmaktadır.

Related Posts

Instagram’da daha fazla erişimin sırrını en yetkili isim açıkladı: 3 önemli tüyo

Instagram’da fotoğraflarınızın ve videolarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını istiyor ama bunu yapmanın yolunu bilmiyor musunuz? Hiç üzülmeyin… Yapmanız gerekenleri Instagram’ın en yetkili ismi anlattı…

Sony yeni ULT Field hoparlörlerini duyurdu

Sony ULT Field 3 ve Sony ULT Field 5 hoparlör modelleri özel frekans geliştirici teknoloji yanında powerbank olabilen büyük bataryaları sayesinde dış ortam için en iyi alternatiflerden birisi haline geliyor.  Sony ULT Field 3 özellikleri ve …

Galaxy S25 Edge’in özellikleri, tanıtım tarihi ve tasarımı ortaya çıktı!

İnce tasarımıyla dikkat çeken Samsung Galaxy S25 Edge için geri sayım başladı. 22 Ocak’taki Galaxy Unpacked etkinliğinde ilk kez görücüye çıkan telefonla ilgili günden güne yeni detaylar geliyor. Son raporlar, modelle ilgili önemli bir gelişmeyi …

Nvidia’da sürücü krizi: Yeni hotfix 576.26 sürücüsü yayınlandı

Nvidia, GeForce 576.02 sürümünden bu yana devam eden sıcaklık sensörü, oyun çökmeleri ve ekran sorunlarına çözüm getiren yeni bir 576.26 güncellemesi yayınladı. Kaçıranlar için bu düzeltme sürümleri günümüzde sık sık yayınlanmıyor ve yalnızca …

Kayseri’de tramvaylar rüzgar enerjisinden güç alıyor

Şehir içi toplu taşımada elektrikli araçlara geçilmesi karbon emisyonunun azaltılması ve çevre kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlıyor. Elektrikli araçlarda tüketilen elektriğin fosil kaynaklardan karşılandığı şehirlerde sürdürülebilirlik …

NASA’nın peşine düştüğü gizem: Ölüp dirilen yıldız

NASA, galakside saatte 177 bin kilometre hızla yol alan ve bilim insanları tarafından ‘zombi yıldız’ olarak adlandırılan olağanüstü bir gök cismini yakın takibe aldı. Bu sıra dışı yıldızın hareketi ve gizemli yapısı, uzay araştırmalarında büyük heyecan yarattı. İşte bilim dünyasını büyüleyen o keşif…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir